Koprivnica: Edukativna radionica u sklopu projekta "Dan kao san"

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 28. listopada, od 9 do 10.15 sati, u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica i Javnom vatrogasnom postrojbom Koprivnica održana je edukativna radionica u sklopu projekta „Dan kao san“ za 19 djece Dječjeg vrtića „Igra“ u Koprivnici. 

Edukativnu radionicu održali su predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica Marija Mraz i članovi udruge Nataša i Ivan Friščić, policijska službenica za prevenciju, te Jasminka Jakupec i Željko Cvrtila iz Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica. 

U prvom dijelu djecu se upoznalo s poslovima policijskog službenika i vatrogasca. Kroz interakciju sa djecom upoznalo ih se s nekim potencijalno opasnim situacijama s kojima se mogu susresti, te na koje brojeve mogu dobiti policiju i vatrogasce. Od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe prezentiran im je rad vatrogasaca i oprema koju koriste u svome radu. 

Nadalje, predstavljene su im situacije sa kojima se susreću u vrtiću i svojem okruženju iz edukativne slikovnice „Bontončić ili kako svima biti prijatelj“. Primjeri iz slikovnice opisuju kako pomoći djeci koja imaju neko tjelesno oštećenje (uslijed čega se teže kreću ili ne mogu hodati), djeci koja imaju oštećenje sluha ili vida, teže uče ili pak boluju od nekih bolesti (primjer epilepsije ili astme). 

Djeca su isprobala kako je to kretati se u kolicima da bi shvatili koliko je važno imati razumijevanje i pomoć svojih prijatelja. Na kraju radionice, od strane djelatnika Javne vatrogasne postrojbe djeci su podijeljene bojanke 112 – edukacija djece u području zaštite i spašavanja.

 Cilj radionice je prihvaćanje svakog od oblika različitosti kod osoba, te poimanje policijskih službenika i vatrogasaca kao pomagača i prijatelja.



Stranica