Prijevare građana u obavljanju građevinskih radova

Upozoravamo građane da su ovakvi i slični oblici prijevara zabilježeni i na području drugih Policijskih uprava. U slučaju ovakvih i sličnih obraćanja nepoznatih osoba i nuđenja obavljanja sličnih građevinskih radova, odmah izvjestiti policiju na bro 192 

Foto: Ilustracija

U petak, 23. listopada, u dvorište obiteljske kuće u Kalinovcu pristupila je nepoznata muška osoba i 33 - godišnjakinji se predstavila kao predstavnik stranog poduzeće, služeći se lošim njemačkim jezikom, te joj ponudila uslugu afaltiranja dvorišta. Oštećena je prihvatila temeljem usmenog dogovora. Navodni djelatnici ponuditelja su u dvorište dovezli i poravnali šljunak. Oštećena je istog dana na traženje nepoznatoj osobi isplatila nekoliko tisuća eura za obavljeni posao, uz obećanje de će drugog dana dovršiti posao s asfaltiranjem,  no više se nisu pojavili.

Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava na zapisnik, a policija traga za nepoznatim počiniteljima.

Upozoravamo građane da su ovakvi i slični oblici prijevara zabilježeni i na području drugih Policijskih uprava. U slučaju ovakvih i sličnih obraćanja nepoznatih osoba i nuđenja obavljanja sličnih građevinskih radova, odmah izvjestiti policiju na broj 192.  

 

Dobro je podsjetiti

Nepoznata je osoba pred vašim vratima – Budite oprezni

Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente  i da se osoba predstavi.

U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente.

Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice  bankovne kartice niti novac.

Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192.



Stranica