"Zdrav za 5": Predavanje u Koprivničkim Bregima

Jučer, 29. listopada, policijska službenica Ureda načelnika održala je predavanje za 25 učenika 8. razreda OŠ Koprivnički Bregi, u prisutnosti pedagoga i razrednice. Predavanje je bilo tematike „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ održano u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“.

Foto: Ilustracija

Jučer, 29. listopada, policijska službenica  Ureda načelnika održala je predavanje za 25 učenika 8. razreda OŠ Koprivnički Bregi, u prisutnosti pedagoga i razrednice. Predavanje je bilo tematike „Štetne posljedice i kaznenopravni aspekti zlouporabe alkohola“ održano u sklopu Komponente I projekta „Zdrav za 5“.

Učenicima je predočen projekt  „Zdrav za pet“ koji se odnosi na prevenciju ovisnosti i zlouporabe droga, alkohola i igara na sreću, te očuvanje i zaštitu okoliša.

Nakon prezentiranja rezultata anonimnog anketiranja učenika osmih razreda koje je provedeno u školama u našoj Županiji tijekom pretprošle školske godine, učenicima je prezentirana problematika zlouporabe alkohola kroz primjere iz medija.

Komunicirano je o štetnosti i razornim posljedicama prekomjerne konzumacije alkoholnih pića, odnosno stvorene ovisnosti u obiteljima, kada se javlja nasilje, ekonomski problemi, te činjenici da djeca pate, budu žrtve nasilja i da je potrebno reagirati ukoliko saznamo za takve primjere.

Na kraju edukacije učenicima je održano kratko predavanje u svezi štetnosti konzumacije opojnih droga, s posebnim naglaskom na sintetičke droge, s novim pojavnim oblicima, koje su lako dostupne u vidu sprejeva, osvježivača, materija koje se poput nikotina unose u organizam.

Naposljetku, razgovarano je o načinu provođenja slobodnog vremena, alternativama asocijalnim ponašanjima, u vidu sporta, druženja sa prijateljima, čitanju knjiga, igranju na računalima i slično.



Stranica