Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Sankcionirano je 194 prometnih prekršaja, od čega 38 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, 6. do 8. studenoga, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U nesrećama je jedna osoba lakše ozlijeđena. Uzroci događanja prometnih nesreća bili su oduzimanje prednosti prolaska, prelazak vozilom na suprotni prometni trak, neprilagođena brzina, nepropuštanje pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu i nepropisno mimoilaženje. Vozači pod utjecajem alkohola prouzročili su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Sankcionirano je 194 prometnih prekršaja, od čega 38 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 18 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su četiri vozača. Tri vozača su uhićena, a  proveden je jedan žurni prekršajni postupak.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 6. studenoga, u 22.40 sati u Ulici Dražena Horvata u Kozarevcu, kada je 43 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,22 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

 

Dobro je podsjetiti 

Oprezno u prometu

Na vozače motornih vozila apeliramo da poštuju ograničenja brzine kretanja, te da brzinu kretanja svojih vozila prilagode vremenskim uvjetima, posebice magli, te mokrom i klizavom kolniku, odnosno da u vrijeme smanjene vidljivosti smanje brzinu kretanja i povećaju međusobni razmak.

Ponovno svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taxi-službe odnosno da upravljanje vozilom prepuste osobi za koju znaju da posjeduje valjanu vozačku dozvolu i da nije konzumirala alkoholna pića.

Mlade vozače ponovno podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju niti pokušati upravljati vozilima, odnosno da za njih vrijedi dopuštena koncentracija od 0,00 promila.

Vozače podsjećamo da su dužni propustiti pješake koji su započeli prelaziti cestu na obilježenom pješačkom prijelazu, a starije i iznemogle osobe, slijepe osobe ili osobe s invaliditetom i djecu vozači su dužni propustiti i u slučaju da tek stupaju na obilježeni pješački prijelaz.

Ponovno podsjećamo vozače da poštuju značenja prometnih znakova kojima se regulira pravo prednosti prolaska na raskrižjima. 



Stranica