Održana info točka o korištenju autosjedalica i sigurnosnog pojasa

 Foto: Pu koprivničko-križevačka

U srijedu, 18. i četvrtak, 19. studenoga, policijski službenici Policijske uprave održali su info-točku o korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica. 

Tom prilikom, osim savjeta o pravilnoj upotrebi sigurnosnog pojasa, te dječjih autosjedalica, prisutni građani upoznati su sa zakonskim odredbama o korištenju dječjih autosjedalica. Također, uručene su im brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, a najmlađim sudionicima u prometu reflektirajući prsluci i reflektirajuće trake za ruke da bi bili sigurniji prilikom kretanja u prometu. 

Ukupno je pregledano osam autosjedalica, od kojih niti jedna nije bila ispravna ili ispravno postavljena. Greške koje su utvrđene tijekom pregleda odnosile su se na pogrešno postavljanje autosjedalica u vozilu (6), postavljanje remenčića - pojaseva autosjedalice koji nisu odgovarali visini djeteta (1), istek važnosti korištenja autosjedalice ili dotrajalost autosjedalice (3), nedostatak dijelova autosjedalice (2). Kod pojedinih autosjedalica utvrđeno je više nedostataka, na što je roditeljima skrenuta posebna pozornost.



Stranica