Neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima rođenim 1982., 1982. i 1983. godine, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da su osumnjičenici rođeni 1982. tijekom prošle i ove godine u prostorijama kuće proizvodili drogu marihuanu i halucinogene gljive tipa „psilocyba", te prodavali i davali drogu na uživanje drugim osobama.

Sumnja se da je osumnjičeni rođen 1983. stavljao na raspolaganje prostorije kuće radi uživanja droga drugim osobama.

Kod osumnjičenika je pronađeno i oduzeto 94 grama marihuane, tri suhe stabljike indijske konoplje, 87 grama sasušenih halucinogenih gljiva, više posuda s micelijem, supstratom i izniklim gljivama, dva improvizirana laboratorija za „indoor“ uzgoj gljiva, te pribor i oprema za unutarnji uzgoj gljiva i drugi predmeti.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.



Stranica