Edukacija učenika u sklopu provođenja "16 dana aktivizma" u Obrtničkoj školi

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U ponedjeljak, 7. prosinca, policijske službenice Ureda načelnika, sudjelovale su u provođenju „16 dana aktivizma“, aktivnost organizirana od strane Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Na temelju navedenog Udruga invalida koprivničko-križevačke županije, Društvo multiple skleroze, Udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije i Policijske uprave.

Sama aktivnost održana je u Obrtničkoj školi u Koprivnici, zajedno sa predstavnicima navedenih udruga, a kojom prilikom je održana edukacija za 42 učenika 3. i 4. razreda škole. 

Tijekom edukacije, svaki predstavnik udruge govorio je o udruzi iz koje dolazi, kakvo tjelesno oštećenje ima, na koji ga je način zadobio te kako se sa time nosi u životu i općenito, koje su poteškoće osoba s invaliditetom, kako kroz dnevni život, zapošljavanje, tako i u dijelu nasilja općenito nad osobama s invaliditetom , nasilja u obitelji. 

Policijske službenica održale su kraću edukaciju učenicima vezano uz projekt  „Dan kao san“, činjenici da su policijski službenici ostvarili suradnju sa svim udrugama, učili od članova, provodili edukaciju unutar Policijske uprave kako bi službenici znali , prije svega, adekvatno se ophoditi prema osobama s invaliditetom.

Također, vezano uz nasilje općenito, nasilje u obitelji, zašto se osobe s invaliditetom vrlo teško odluče isto prijaviti i da je zadatak sviju nas da budemo daleko više senzibilizirani, dovoljno hrabri da reagiramo ako imamo saznanja za takav problem. 

Tijekom edukacije govorilo se o toleranciji, bontonu ophođenja prema osobama s invaliditetom, ali i postupanju policije u slučajevima nasilja u obitelji, kao i konkretnim primjerima iz prakse. Učenicima i članovima udruga podijeljeni su promidžbeni  materijali projekta „Dan kao san“.                                                                                   

                       



Stranica