Održana info točka u Kuštanima

Tijekom mjeseca studenog ove godine, na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od čega osam s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. 

 

Foto: Ilustracija

Tijekom mjeseca studenog ove godine, na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je 19 prometnih nesreća, od čega osam s ozlijeđenim osobama i 11 s materijalnom štetom. 

U istim prometnim nesrećama sudjelovalo je ukupno 49 sudionika, 20 sudionika u prometnim nesrećama s ozlijeđenim osobama, od čega četiri pod utjecajem alkohola te 29 sudionika u prometnim nesrećama s materijalnom štetom, od čega tri sudionika pod utjecajem alkohola. Ukupno je ozlijeđeno 12 osoba, od čega dvije osobe teže i 10 osoba lakše. 

Alkoholje tijekom mjeseca studenog ove godine zabilježen u sedam prometnih nesreća, što čini 36,8 posto od ukupnog broja prometnih nesreća i povećanje od 75 posto u odnosu na mjesec listopad (4). 

U cilju povećanja sigurnosti na našim prometnicama, u  petak 11. prosinca ove godine, od 23 sata, u blizini ugostiteljskog objekta Kuštanima, policijski službenici Policijske postaje Križevci održali su info-točku na temu „Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i droge“ na kojoj su posjetiteljima dijeljeni preventivni materijali i na kojoj su se zainteresirani mogli podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu. Ispitivanju se podvrgnulo devet posjetitelja, dok je najveća koncentracija alkohola iznosila 1,06 promila, a ista je zabilježena kod 47 - godišnjaka. 

Obzirom da broj alkoholiziranih vozača u prometnim nesrećama raste te za posljedicu ima povećanje broja prometnih nesreća s ozlijeđenim, a posebno smrtno stradalim osobama, svjesni smo činjenice da je i nadalje potrebno poduzimati preventivne aktivnosti, posebno na dionicama cesta na kojima je velika frekvencija prometa i vozila i koje su se statistički pokazale opasnima, s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih sudionika u prometu te poboljšanja stanja sigurnosti na našim cestama.



Stranica