Rezultati pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga

Od 7. do 13. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola i/ili droga.

 

Foto: Ilustracija

Od 7. do 13. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko - križevačke proveden je pojačani nadzor vožnje pod utjecajem alkohola  i/ili droga.

Policijski službenici kontrolirali su 817 vozača, od čega je njih 610 bilo podvrgnuto ispitivanju alkoholiziranosti. Ukupno je sankcionirano 340 prekršaja, od čega se 82 prekršaja odnosilo na upravljanje vožnje pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici izvršili su četiri testiranja na droge te je kod tri vozača utvrđena negativna reakcija, dok će se kod jednog vozača ista utvrditi naknadno nakon izvršene analize krvi.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 12. prosinca, u 22.28 sati, kada je 55 – godišnji vozač na otvorenom dijelu ceste Đelekovec – Veliki Otok, upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,60 promila.  

Tijekom provedbe pojačanog nadzora u posebne prostorije policije do otrježnjenja bilo je smješteno šest osoba. Uhićeno je 10 vozača te je protiv njih osam proveden žurni prekršajni postupak. Vozači su kažnjeni novčanim kaznama, zabranama upravljanja vozilima B kategorije, uvjetnim i bezuvjetnim kaznama zatvora.

U vrijeme pojačanog nadzora zabilježeno je osam prometnih nesreća od čega je u jednoj prometnoj nesreći s materijalnom štetom vozač bio pod utjecajem alkohola.



Stranica