Najava preventivno-represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača, nadzora mladih vozača i biciklista

Tijekom, 19./20. prosinca, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, provest će preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača, nadzora mladih vozača i biciklista. 

 

Foto: Ilustracija

Tijekom jedanaest mjeseci ove godine, na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica,  dogodila se 241 prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradao, 25 osoba je teže, a 121 osoba lakše ozlijeđena. Materijalna šteta nastala u ovim nesrećama je više nego velika. Najčešće stanje sudionika prometnih nesreća je vožnja pod utjecajem alkohola. Od ukupno 584 sudionika ovih prometnih nesreća njih 69 ili 12 posto upravljalo je vozilima pod utjecajem alkohola (svaki osmi sudionik). 

I ove godine domovinu će tijekom Božićnih blagdana posjetiti velik broj naših sunarodnjaka koji žive u drugim zemljama, kako bi jedan od najvećih obiteljskih blagdana proveli u društvu svojih bližnjih. Također, naši će građani prigodom obilježavanja božićnih i novogodišnjih blagdana,  organizirano slaviti u ugostiteljskim objektima i na gradskim trgovima te se međusobno posjećivati u obiteljskim domovima. Iz rečenog proizlazi kako će se znatno povećati frekvencija svih sudionika u prometu, a samim time povećat će se i broj vozača koji će se u promet uključivati nakon konzumacije alkoholnih pića, a što narušava sigurnost svih građana. 

Policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica vršit će pojačani nadzor prometa s ciljem suzbijanja najtežih prekršaja u prometu i povećanjem sigurnosti svih sudionika u prometu te ujedno poduzimati niz preventivnih aktivnosti. 

Tijekom, 19./20. prosinca, policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica, provest će preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača, nadzora mladih vozača i biciklista.

Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu na poštivanje prometnih pravila s ciljem sprečavanja događanja prometnih nesreća s najtežim posljedicama.



Stranica