Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Utvrđeno je 100 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 35 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 22. do 24. siječnja, na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozlijeđeno. Okolnosti uslijed kojih su se dogodile prometne nesreće bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i brzina neprimjerena uvjetima. Pod utjecajem alkohola bila su tri počinitelja prometnih nesreća.

Utvrđeno je 100 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 35 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su dva vozača, a jedan je uhićen.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u subotu, 23. siječnja, u 20.55 sati u Gornjoj Brckovčini, kada je 58 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,08 promila i uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio uhićen, te je nakon provedenom kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu.

Najveća izmjerena brzina kretanja zabilježena je u nedjelju, 24. siječnja, u 14.05 sati u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 93 kilometara na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, te ih podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti, dok upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Vozače bicikala podsjećamo na obvezu korištenja biciklističkih staza ili traka, te korištenja reflektirajućeg prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće noću i u vrijeme smanjene vidljivosti. Također ističemo da tijekom noći i u uvjetima smanjene vidljivosti (kiša, snijeg, magla) na biciklima moraju biti upaljena svjetla – prednje bijelo i stražnje crveno svjetlo.

Vozači motornih vozila brzinu kretanja svog vozila trebaju uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila.



Stranica