Oprezno u prometu!

Sukladno vremenskim prognozama, tijekom sutrašnjeg dana očekuju nas nepovoljni vremenski uvjeti i oborine (kiša i snijeg), te ovim putem molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez.. 

 

Foto: Ilustracija 

Sukladno vremenskim prognozama, tijekom sutrašnjeg dana očekuju nas nepovoljni vremenski uvjeti i oborine (kiša i snijeg), te ovim putem molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez.. 

Vozače motornih vozila molimo da za vrijeme kišnih i snježnih oborina i uvjetima smanjene vidljivosti (magla, noću) dodatno smanje  brzinu kretanja svog vozila, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika. 

Ujedno podsjećamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama zabranjeno sudjelovanje u prometu vozilima bez zimske opreme, te teretnim automobilima s priključnim vozilima. 

Pješake i vozače bicikala molimo da budu iznimnooprezni tijekom rečenih vremenskih uvjeta, ali i tijekomnoći i uvjeta smanjene vidljivosti, te da za svoje skretanje koriste površine namijenjene pješacima odnosno vozačima bicikala.Podsjećamo ih na obavezno korištenje dodatne opreme kojom se povećava njihova uočljivost u prometu odnosno vozače bicikala podsjećamo na obavezno korištenje reflektirajuće biciklističke odjeće ili prsluka, uz obavezno upaljena svjetla na biciklima, a pješake na obavezno korištenje izvora svjetlosti ili reflektirajuće materije. 

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Ponovno molimo sve vozače koji su konzumirali alkoholna pića da svoja vozila parkiraju na za to predviđenom ili podobnom mjestu, te da koriste usluge taksi služe ili javnog prijevoza, kao i da prepuste upravljanje vozilima osobama koje nisu konzumirale alkoholna pića. Za poseban oprez molimo mlade vozače, te ih podsjećamo da za njih, kao i za „vozače profesionalce“, vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. 

Zbog sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i smanjenja broja prometnih nesreća, posebice prometnih nesreća s poginulim i ozlijeđenim osoba, molimo sve sudionike da se pridržavaju prometnih pravila i Zakonskih odredbi.



Stranica