Uhićena dva alkoholizirana vozača

Foto: Ilustracija

Jučer, 3. veljače, na Prekršajni sud u Bjelovaru doveden je 53 – godišnji vozač koji je u utorak oko 16.20 sati u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 2,46 promila. Određeno mu je zadržavanje od tri dana i predan je u bjelovarski zatvor.

Na Prekršajni sud u Koprivnici jučer je doveden 55 – godišnji vozač koji je u utorak oko 16.10 sati u Đurđevcu upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 0,54 promila i bez položenog vozačkog ispita. Kažnjen je kaznom zatvora od 15 dana, uvjetno na godinu dana, novčanom kaznom od 1000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije šest mjeseci.

 

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica