Oprezno u prometu

Sukladno vremenskim prognozama, do kraja tjedna očekuju nas nepovoljni vremenski uvjeti i oborine (kiša). Ovim putem molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez. 

Foto: Ilustracija

Sukladno vremenskim prognozama, do kraja tjedna očekuju nas nepovoljni vremenski uvjeti i oborine (kiša). Ovim putem molimo sve sudionike u prometu za dodatni oprez.

Vozače motornih vozila molimo da za vrijeme kišnih oborina dodatno smanje  brzinu kretanja svog vozila, da povećaju razmak između vozila prilikom vožnje u slijedu, te prilikom pretjecanja i obilaska ostalih sudionika u prometu, da na otvorenim dijelovima cesta ne „ulijeću u škare“, ne pretječu vozila  ispred prijevoja ili nepreglednih zavoja, te da prije svakog ulaska u zavoj smanje brzinu kretanja vozila.

Svi vozači motornih vozila trebaju brzinu kretanja svog vozila uskladiti s ograničenjima brzina kretanja u naselju i van naselja, te moraju pratiti događaje na prometnici, postavljenu prometnu signalizaciju, stanje kolnika i vremenske prilike i u skladu s time smanjiti brzinu kretanja svog vozila. Ne preporučamo nagla kočenja i nagle promjene smjera kretanja, kako ne bi došlo do slijetanja vozila s kolnika.

Na sve vozače apeliramo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti. Predlažemo da vozači koji su konzumirali alkoholna pića zamole drugu osobu koja nije pod utjecajem alkohola i posjeduje valjanu vozačku dozvolu da upravlja vozilom, da koriste usluge taxi-službe ili da ostave svoja vozila na parkiralištima i pješice se nogostupima upute kući.

Posebno apeliramo na mlade vozače da ne precjenjuju svoje vozačke sposobnosti, te ih podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne smiju upravljati motornim vozilima – dozvoljena koncentracija alkohola u organizmu mladog vozača je 0,00 promila, te da se pridržavaju prometnih pravila i prometnih znakova, posebice onih koji se odnose na ograničenja brzine kretanja.



Stranica