Križevci: Policijski službenici družili se s malim maškarama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U utorak, 9. veljače, maskirana povorka od oko 120 maskiranih mališana Dječjeg vrtića Križevci, prošetala je Trgom Josipa Juraja Strosmayera i Trgom Antuna Nemčića u gradu Križevcima, u pratnji policijskih službenika Policijske postaje Križevci i njihovih stručnih odgajatelja.  

Šarena maskirana povorka prošetala je od dječjeg vrtića do Crkve „Sveta Ana“ i natrag, a cilj druženja, osim lijepog vremena, bio je pokazati djeci kako se ispravno ponašati i kuda se pravilno kretati kada sudjeluju u prometu, te za što služe nogostupi i obilježeni pješački prijelazi. Također, djeca su mogla vidjeti i policijskog službenika kako vrši fizičku regulaciju prometa u raskrižju.

Ovakva zajednička aktivnost policije i dječjeg vrtića naišla je na odobravanje kako samih sudionika, tako i građana koji su sa zanimanjem popratili veselu povorku, a prije svega na odobravanje činjenice da svi zajedno širimo pozitivnu svijest kako među sudionicima u prometu ima i djece svih uzrasta koja trebaju našu zaštitu i sigurnost, te kako je potrebno osvijestiti javnost i sve sudionike u prometu, a posebno vozače da obrate pažnju na pojačano sudjelovanje djece u prometu.

           



Stranica