Preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“

Foto: Županija koprivničko - križevačka

Na inicijativu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u listopadu 2014. godine pokrenuta je preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“, koja se provodi u organizaciji Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i u suradnji s tvrtkom „BeSafe“ i udrugom RODA.

Vezano uz njeno provođenje u ponedjeljak, 22. veljače,  policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Ivanka Vusić u prostorijama Koprivničko-križevačke županije prisustvovala je radnom sastanku na kojem su sudjelovali zamjenik župana Ivan Pal i viši stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin. Na sastanku je predstavljen cilj i način provedbe ove preventivne akcije, te je dogovoreno da će je županija prijaviti na natječaj u sklopu osme regionalne konferencije o sigurnosti gradova za dodjelu godišnje nagrade za „Najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice“, obzirom da se radi o jedinstvenoj akciji usmjerenoj na zaštitu najmlađih sudionika u prometu.

Isto tako, dogovoreno je da će se zaposlenicima Koprivničko-križevačke županije od strane Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, održati edukativno predavanje o važnosti pravilnog korištenja autosjedalica, a u sklopu istog i pregled autosjedalica u vozilima zaposlenika.

Nadalje, tijekom sastanka bilo je riječi i o provođenju natjecanja o poznavanju prometnih propisa za djecu s teškoćama u razvoju, koju ovaj Odsjek organizira u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje „Podravsko sunce“.



Stranica