Đurđevac: Obilježen Dan ružičastih majca

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 24. veljače u Osnovnoj školi u Đurđevcu, policijski službenici Policijske uprave koprivničko – križevačke održali su edukaciju za 121 učenika  škole u sklopu obilježavanja „Dana ružičastih majica“, Anti – bullying day, „Nasilje prestaje ovdje“. Škola je održala veliko obilježavanje ovog dana kroz razne aktivnosti. Jedna od aktivnosti bilo je predmetno predavanje, tematike nasilja općenito, tolerancija, vršnjačko nasilje i nasilje putem Interneta.

Tijekom predavanja učenicima su predočeni primjeri iz policijske prakse, koje su to opasnosti koje „vrebaju“ na Internetu, društvenim mrežama, te na koji način da rješavaju međusobne konflikte. Za nasilje nema opravdanja. Učenici su upoznati s činjenicom da svako saznanje za nasilje prijave djelatnicima škole, djelatnicima policije, te da budu generacije koje će uvijek reagirati kada saznaju da je neka osoba žrtva nasilja ili oni sami. 

Nakon predavanja, policijski službenici su se pridružili na velikoj priredbi u dvorani škole ostalim učenicima i djelatnicima škole, njih oko 800. Uzvanicima se obratio pedagog škole, te policijski službenici Policijske uprave kao partneri škole, treću godinu, u provođenju istih aktivnosti. Učenici su održali prigodni program, recitale, igrokaz, pjevanje, ples, izložili su plakate, likovne radove, te otvoreno na taj način govorili o problematici nasilja među mladima.

   



Stranica