Križevci: Najava preventivno - represivne akcije nadzora alkoholiziranosti vozača

Policijske postaje Križevci i ovaj će vikend u noći sa subote na nedjelju, 5./6. ožujka, provesti preventivo-represivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i mladih vozača u prometu.
 

Foto: Ilustracija 

Tijekom veljače ove godine, na području Policijske postaje Križevci zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega pet s materijalnom štetom i tri s ozlijeđenim osobama, u kojima su lakše ozlijeđene četiri osobe. Alkohol je tijekom veljače ove godine zabilježen u dvije prometne nesreće, što čini 25 posto od ukupnog broja prometnih nesreća.

 Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Erdovcu kod mladog vozača koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom kojoj je uzrok bila neprilagođena brzina, a koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,79 promila.   

Obzirom da broj alkoholiziranih vozača u prometnim nesrećama i dalje prelazi 10 posto, što za posljedicu ima povećanje broja prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, policijski službenici Policijske postaje Križevci ovaj će vikend u noći sa subote na nedjelju, 5./6. ožujka, provesti preventivo-represivnu akciju usmjerenu na nadzor vozača pod utjecajem alkohola i mladih vozača u prometu.

Apeliramo na sve sudionike u prometu da ne konzumiraju alkoholna pića ukoliko planiraju upravljati motornim vozilima, te da poštuju i pridržavaju se prometnih propisa i prometnih pravila, posebno onih koji se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila.  

Također, svim sudionicima u prometu savjetujemo povećan oprez  obzirom na loše vremenske uvjete, te sklizak kolnik i smanjenu vidljivost, pri čemu vozače podsjećamo na obvezu korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i obvezu uporabe dnevnih svjetala u prometu, radi bolje uočljivosti i veće sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica