Križevci: U OŠ Vladimir Nazor natjecanje o sigurnom sudjelovanju u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 14. ožujka, u Osnovnoj školi Vladimir Nazor u Križevcima, održano je teorijsko i praktično natjecanje na temu „Sigurno u prometu“, u kojemu je sudjelovalo 17 učenika polaznika petog razreda, a pod nadzorom voditeljice prometne grupe, policijske službenice Policijske postaje Križevci i stručnog djelatnika AMK Križevci.  

Obzirom da su učenici tijekom školske godine prošli program osposobljavanja za vožnju biciklom, isti su pristupili teorijskoj i praktičnoj provjeri znanja kako bi mogli dobiti dozvolu za samostalno upravljanje biciklima u prometu na cestama. Prilikom teorijske provjere, djeca su pokazala zavidno znanje o prometnim propisima primjereno njihovom uzrastu, a za koja su svjesni su da će im biti i  temelj za daljnje obrazovanje prilikom stjecanja drugih vozačkih kategorija. 

Praktični dio natjecanja djeca su odradila na sportskom terenu na poligonu koji su postavili stručni djelatnici AMK Križevci, pri čemu su djeca pokazala vrlo veliku spretnost  upravljanja biciklom, a u vožnji spretnosti pomoć im je pružila i policijska službenica Policijske postaje Križevci. 

Osnovna škola Vladimir Nazor, AMK Križevci i Policijska postaja Križevci, zajednički ulažu značajne napore kako bi osposobili najmlađe sudionike za sigurno sudjelovanje u prometu, kako bi se ostvario zajednički cilj svih nas, a to je smanjenje stradavanja maloljetnih biciklista kao najugroženije skupine sudionika u cestovnom prometu, te osposobljavanje istih za sigurno i samostalno sudjelovanje u prometu.



Stranica