Rezultati akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

U srijedu, 16. ožujka, od 7 do 10 sati, Policijska uprava koprivničko-križevačka, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i virovitičko-podravskom, provela je akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“. 

Foto: Ilustracija 

U srijedu, 16. ožujka, od 7 do 10 sati, Policijska uprava koprivničko-križevačka, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i virovitičko-podravskom, provela je akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“. Tijekom akcije nadziralo se korištenje sigurnosnog pojasa od strane svih odraslih osoba u vozilima, ali i pravilan prijevoz djece u vozilima (da li su smještena u odgovarajuće sjedalice i da li su vezane sigurnosnim pojasevima). 

U akciji je utvrđeno i sankcionirano ukupno 47 prometnih prekršaja, od čega su utvrđena 42 prometna prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa sankcionirano je 39 osoba, dok su zbog nepropisnog prijevoza djece sankcionirane tri osobe. Zbog počinjenih prekršaja izdano je 38 mjera pisanih upozorenja, dvije novčane kazne i jedan obavezni prekršajni nalog. Tijekom akcije nisu zabilježene prometne nesreće. Za istaknuti je da su tijekom akcije sankcionirana tri nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilima.  

Tijekom akcije policijska službenica za preventivu Policijske postaje Križevci održala je info-točke na temu korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica ispred dječjih vrtića „Gradski vrtić Križevci“ i „Zraka sunca“ u Križevcima. 

Tijekom akcije policijski službenici dijelili su naljepnice „Dijete u autu“, koju je Policijska uprava koprivničko-križevačka izradila u suradnji sa Savjetom za sigurnost cestovnog prometa Koprivničko-križevačke županije, kao i brošure „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“.



Stranica