Priznanje za preventivnu akciju "Siguran prijevoz djece u vozilima"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Od 4. do  6. travnja, u Zadru se održava 8. regionalna konferencija o sigurnosti gradova, u sklopu koje su u utorak, 5. travnja proglašeni najbolji projekti sigurnosti lokalne zajednice.

Među najboljim projektima proglašena je preventivna akcija „Siguran prijevoz djece u vozilima“, Policijske uprave koprivničko-križevačke te je policijskim službenicima uručeno prigodno priznanje. 

U listopadu 2014.g. Odsjek za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke pokrenuo je dvogodišnju preventivnu akciju „Siguran prijevoz djece u vozilima“ u suradnji s udrugom „Roda – roditelji u akciji“, tvrtkom „BeSafe“ i Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije. Ciljevi akcije su smanjenje broja nastradale djece u svojstvu putnika u motornim vozilima, podizanje svijesti o pravilnom korištenju sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica i povećanje stupnja sigurnosti u prometu na cestama. 

Preventivna akcija kroz jedinstven način pristupa smanjenju broja nastradale djece u vozilima i podizanju svijesti o pravilnom korištenju autosjedalica i sigurnosnog pojasa, obzirom da aktivnosti započinju i prije rođenja djeteta provođenjem edukativnih predavanja u sklopu tečajeva za trudnice, nastavljaju se odmah nakon rođenja (edukativna predavanja rodiljama, preventivni pregledi autosjedalica), te se provode do odlaska djeteta u školu kroz edukaciju i radionice u dječjim vrtićima, održavanjem info-točaka, radio emisija, izradi preventivnih i edukativnih materijala i dr.



Stranica