Info - točka u prometne policije

U cilju povećanja sigurnosti na prometnicama, a u sklopu akcije nadzora vozača pod utjecajema alkohola i mladih vozača, u noći sa subote na nedjelju, 9./10. travnja, u vremenu od 23 do 24 sata, nedaleko ugostiteljskog objekta uz državnu cestu D-28 u Kuštanima, policijski službenici Policijske postaje Križevci postavili su info-točku na temu „Vožnja pod utjecajem alkohola i mladi vozači“, upravo kako bi osvijestili mlade vozače da alkohol nije dobar suputnik u vozilu prilikom sudjelovanja u prometu na cesti.

Foto: Ilustracija

U prva tri mjeseca ove godine na području Policijske postaje Križevci evidentirano je 29 prometnih nesreća, od čega 13 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama i 16  s materijalnom štetom. U njima je bilo 11 vozača i pješak pod utjecajem alkohola. U ovim prometnim nesrećama ozlijeđeno je 17 osoba, od čega 13 lakše i četiri osobe teže. Mladi vozači pod utjecajem alkohola evidentirani su u četiri prometne nesreće, od čega u prometnoj nesreći s ozlijeđenim osobama.

U cilju povećanja sigurnosti na prometnicama, a u sklopu akcije nadzora vozača pod utjecajema alkohola i mladih vozača, u noći sa subote na nedjelju, 9./10. travnja, u vremenu od 23 do 24 sata, nedaleko ugostiteljskog objekta uz državnu cestu D-28 u Kuštanima, policijski službenici Policijske postaje Križevci postavili su info-točku na temu „Vožnja pod utjecajem alkohola i mladi vozači“, upravo kako bi osvijestili mlade vozače da alkohol nije dobar suputnik u vozilu prilikom sudjelovanja u prometu na cesti.

Posjetiteljima su dijeljeni preventivni leci i brošure na temu štetnosti konzumacije alkohola i potom sudjelovanja u prometu, a na spomenutoj info-točki zainteresirani su se mogli podvrgnuti i preventivnom ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu, bez sankcija, naravno ako ne upravljaju vozilima u prometu. 



Stranica