Rezultati nadzora prometa tijekom vikenda

Sankcionirano je 89 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom. 

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 8. do 10. travnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su tri osobe teže ozlijeđene i tri osobe lakše ozlijeđene. Nesreće su zabilježene poradi neprilagođene brzine, oduzimanja prednosti prolaska i vožnje na nedovoljnoj udaljenosti.

Vozač pod utjecajem alkohola prouzročio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama prouzročio je mladi vozač.

Sankcionirano je 89 prometnih prekršaja, od čega 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 27 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tijekom vikenda u posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržana su tri vozača. Uhićena su četiri vozača, a protiv dva vozača provedeni su žurni prekršajni postupci, nakon kojih su predani na izdržavanje izrečenih kazni zatvora.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu, 9. travnja, u 23.25 sati u Ulici Vinica u Koprivnici, kada je 38 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,42 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg prometovanja.

Najveće prekoračenje brzine kretanja utvrđeno je u nedjelju, 10. travnja, u 9.50 sati u Vlaislavu, kada je 27 - godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 123 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

 

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Ponovno ističemo da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća, posebice prometnih nesreća u kojima stradava velik broj osoba.

Vozačima savjetujemo da nakon konzumacija alkoholnih pića, posebice u većim količinama, ne upravljaju vozilima već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe odnosno da prepuste upravljanje vozilima osobi koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije pod utjecajem alkohola.

Mlade vozače podsjećamo na ograničenja vezana uz dozvoljenu koncentraciju alkohola u organizmu i brzinu kretanja vozila. Mladi vozači ne smiju upravljati vozilima ukoliko u organizmu imaju alkohola odnosno dopuštena količina alkohola u organizmu za mlade vozače je 0,00 promila. Mladi vozači, kao i svi ostali vozači, dužni su poštivati ograničenja brzina kretanja vozila izražena prometnim znakovima. Na otvorenim dijelovima cesta na području ove Policijske uprave, gdje brzina nije ograničena prometnim znakom, ne smiju prekoračiti 80 kilometara na sat.

Posebno ističemo obavezu svih vozača motornih vozila da dodatno smanje brzinu kretanja svojih vozila za vrijeme kišnih oborina, te mokrih i klizavih kolnika, ali i na dionicama cesta na kojima se nalaze opasni zavoji i prijevoji a na koje su upozoreni prometnim znacima.

Ponovno, pozivamo građane da nam do 16. travnja 2016. godine putem e-mail adrese koprivnicko-krizevacka@policija.hr dostave svoje prijedloge mjesta na kojima bi policijski službenici tijekom 24 - satne akcije nadzora brzine kretanja vozila 21./22. travnja vršili nadzor brzine kretanja vozila.



Stranica