Edukacija učenika u Srednjoj gospodarskoj školi u Križevcima

U cilju edukacije mladih i podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenik Policijske postaje Križevci je u ponedjeljak, 6. lipnja, posjetio Srednju gospodarsku školu u Križevcima 

Foto: Ilustracija 

U cilju edukacije mladih i podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, policijski službenik Policijske postaje Križevci je u ponedjeljak, 6. lipnja, posjetio Srednju gospodarsku školu u Križevcima, gdje je učenicima trećih razreda održao predavanje na temu događanja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te sigurnog sudjelovanja i ponašanja mladih sudionika u prometu na cestama.

Edukacija učenika posebno je usmjerena na konzumiranje alkoholnih pića i droga te nepoštivanje ograničenja brzine kretanja vozila, kao i obvezu korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu i zaštitne kacige na motoru, što su, uz korištenje mobitela tijekom vožnje, najčešći oblici prekršaja koji se javljaju u prometu kod mladih vozača danas.

Cilj ovakvih edukacija je utjecati na mlade koji kao vozači tek započinju sudjelovati u prometu na cesti, te ih osvijestiti i upoznati s opasnostima u prometu, kako bi se povećalo stanje sigurnosti svih sudionika u prometu. 



Stranica