Križevci: "Sigurno i vješto u prometu"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U subotu, 11. lipnja, na otvorenom prostoru Strossmayerovog trga u Križevcima, u sklopu „49. Križevačkog velikog spravišća“, održano je već poznato natjecanje pod nazivom „Sigurno i vješto u prometu“, u kojemu su sudjelovala djeca predškolske dobi vrtića grada Križevaca, a na kojemu su u suradnji s Auto-moto klubom „Križevci“ i njihovih stručnim suradnicima sudjelovali i predstavnici Policijske postaje Križevci, postavljanjem info-točke te održavanjem kraće edukacije svim zainteresiranim posjetiteljima, na temu prometovanja djece i biciklista u prometu. 

Sam program popraćen je od strane Gradskog puhačkog orkestra Križevci i malih križevačkih mažoretkinja, a u organiziranom natjecanju vožnje spretnosti sudjelovala su djeca različitih uzrasta vrtića „Zraka Sunca“, „Čarobna Šuma“, „Sveti Josip“ i križevačkog Gradskog vrtića, koja su pokazala zavidnu spretnost prilikom vožnje biciklima, triciklima, romobilima i rolama. U sklopu natjecanja vožnje spretnosti, održano je i testiranje znanja roditelja o prometnoj kulturi i poznavanju prometnih pravila, nakon čega su malim natjecateljima kao i roditeljima podijeljene i prikladne nagrade. 

Ovakve preventivne akcije organiziraju se prvenstveno u cilju zaštite i smanjenja stradavanja djece kao najugroženije skupine sudionika u cestovnom prometu, bilo kao putnika u vozilima, pješaka ili vozača bicikala, pri čemu se mora istaknuti i pohvaliti vrlo velika zainteresiranost roditelja te njihovo odazivanje na ovakve preventivne akcije, obzirom da na taj način svojoj djeci pružaju podršku i poticaj da rade ono što vole, a prvenstveno kod istih razvijaju prometni odgoj i prometnu kulturu što će im biti potrebno u budućnosti kada samostalno počnu sudjelovati u prometu na cestama, a što u konačnici uvelike pridonosi i povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu.



Stranica