Križevci: Održane info točke o sigurnom sudjelovanju najugroženijih kategorija sudionika u prometu

U cilju smanjenja broja stradalih pješaka, posebno djece i starijih osoba kao jedne od najranjivijih skupine sudionika u prometu, policijske službenice Policijske postaje Križevci, u petak, 8. srpnja, u Križevcima, nedaleko pješačkih prijelaza u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog i Ulici Mojsija Baltića, održale dvije info-točke 

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U cilju smanjenja broja stradalih pješaka, posebno djece i starijih osoba kao jedne od najranjivijih skupine sudionika u prometu, policijske službenice Policijske postaje Križevci, u petak, 8. srpnja, u Križevcima, nedaleko pješačkih prijelaza u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog i Ulici Mojsija Baltića, održale dvije info-točke. Na info točkama građani su osim podijeljenih promidžbenih letaka i brošura, informirani o sigurnom i pravilnom kretanju i ponašanju u prometu. Prisutni su pozvani da budu oprezni i odgovorni kada sudjeluju u prometu, kao i da poštuju prometne propise, prvenstveno one koji se odnose na njihovo pravilno kretanje po kolniku i prelazak preko istoga, obzirom da je to jedan od najčešćih uzroka njihova stradavanja u prometu. 

S obzirom na sve češće događanje prometnih nesreća na našem području u kojima sudjeluju vozači bicikala, motocikala i mopeda, građani su se na spomenutim info točkama mogli informirati i o pravilnom i sigurnom sudjelovanju vozača ovih kategorija vozila, kao i o ponašanju i obvezama koje isti imaju kao sudionici u prometu, obzirom da su u prvih šest mjeseci ove godine na području Policijske postaje Križevci zabilježene tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su sudjelovala dva vozača motocikala i jedan vozač bicikla. 

Poseban naglasak posjetiteljima ovih info točki skrenut je na opasnosti koje izaziva konzumacija alkoholnih pića, a potom i sudjelovanje u prometu pod utjecajem alkohola, obzirom da policijski službenici u sklopu redovnog nadzora prometa na našim prometnicama bilježe sve više vozača bicikala pod utjecajem alkohola, a za njima ne zaostaju niti vozači osobnih automobila koji čine i najveći broj sudionika na našim cestama. 

Također, policijske službenice su na dvije lokacije u gradu u blizini većih ugostiteljskih objekata koje posjećuju mladi, postavile dvije info točke na temu konzumacije alkohola i mladih vozača u prometu, kao i prekršaja brzine koji spadaju u dva najveća uzorka događanja prometnih nesreća. 

Spomenute info točke formirane su u Ulici Ivana Zakmardija Dijankovečkog i na Trgu bana Lackovića, a osim što su posjetitelji mogli pristupiti preventivnom utvrđivanju prisutnosti alkohola, na istima su dijeljeni i promotivni materijali te letci na temu izazivanja prometnih nesreća od strane vozača i mladih vozača pod utjecajem alkohola te opasnosti i sankcija koje istima prijete kada u prometu sudjeluju u alkoholiziranom stanju, kao i na temu prekršaja nepropisne brzine i brzine neprilagođene osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa.  

Uz sve navedeno, svim posjetiteljima rečenih info točki pozornost je skrenuta na opću prometnu kulturu i odgovorno ponašanje prilikom svakodnevnog sudjelovanja u prometu na našim cestama.



Stranica