Pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća koje su izazvali vozači teretnih vozila i autobusa, a posebice stradavanje osoba u ovim nesrećama, u razdoblju od 25. do 31. srpnja 2016. Policijska uprava koprivničko - križevačke provoditi će pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Foto: Ilustracija

Tijekom šest mjeseci 2016. godine vozači teretnih vozila prouzročili su 22 prometne nesreće, od čega šest prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 s materijalnom štetom. U ovim nesrećama dvije osobe su teže ozlijeđene, a 10 ih je lakše ozlijeđeno. Od 40 vozača teretnih vozila koliko ih je sudjelovalo u prometnim nesrećama, pod utjecajem alkohola bilo je pet vozača (12 posto). Najčešće vrste prometnih nesreća bile su sudari vozila iz suprotnih smjerova, sudar prilikom vožnje u slijedu i slijetanja vozila sa cesta, a najčešće greške koje su dovele do ovih nesreća bile su nedovoljna udaljenosti od vozila ispred i nepropisno mimoilaženje.

U istom razdoblju jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao je vozač autobusa. Ukupno su u prometnim nesrećama sudjelovala tri vozača autobusa koji nisu bili pod utjecajem alkohola.

Kako bi se smanjilo događanje prometnih nesreća koje su izazvali vozači teretnih vozila i autobusa, a posebice stradavanje osoba u ovim nesrećama, u razdoblju od 25. do 31. srpnja 2016. Policijska uprava koprivničko - križevačke provoditi će pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa.

Prilikom pojačanog nadzora pozornost će biti posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, posjedovanja valjane vozačke i prometne dozvole, valjanosti preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, tehničke ispravnosti vozila, poštivanju ograničenja brzina kretanja, radnog vremena i korištenja obveznih odmora vozača.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.



Stranica