Rezultati akcije nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

Utvrđeno je i sankcionirano ukupno 48 prometnih prekršaja, od čega je utvrđeno 46 prometnih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. 

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 15. rujna, od 13 do 16 sati, Policijska uprava koprivničko-križevačka, u suradnji s Policijskom upravom međimurskom i Policijskom upravom varaždinskom, provela je akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“. Tijekom akcije nadziralo se korištenje sigurnosnog pojasa od strane svih odraslih osoba u vozilima, ali i pravilan prijevoz djece u vozilima (da li su smještena u odgovarajuće sjedalice i da li su vezane sigurnosnim pojasevima). 

U akciji je izvršen nadzor 90 vozača i 11 putnika u vozilima od čega 6 djece putnika. Utvrđeno je i sankcionirano ukupno 48 prometnih prekršaja, od čega je utvrđeno 46 prometnih prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa. Nisu uočeni prekršaji nepropisnog prijevoza djece. Zbog počinjenih prekršaja izdano je 39 mjera pisanih upozorenja i sedam novčanih kazni. Za istaknuti je da su tijekom akcije sankcionirana i dva nepropisna korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilima. 



Stranica