Održana smotra zimske službe u Koprivnici i Đurđevcu

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

U cestariji Đurđevac u ponedjeljak, 14. studenoga, održan je pregled vozila i opreme koja će se angažirati u zimskom razdoblju 2016./2017. godine. Pregledu su  prisustvovali predstavnik Hrvatskih cesta Varaždin,  Županijske uprave za ceste Križevci, Policijske postaje Đurđevac i predstavnici Cesta d.d. Bjelovar. Pregledom je utvrđena ispravnost vozila izvoditelja zimske službe i njihovih kooperanata, te su utvrđene količine posipala za ceste.

Policijska postaja Đurđevac poziva vozače da ne ostavljaju nepropisno parkirana vozila uz kolnik kako bi ralice mogle neometano čistiti snijeg s ceste. Vozači se pozivaju na oprez i držanje vozila što bliže desnom rubu kolnika prilikom mimoilaženja s ralicom, da nepotrebno ne pretječu i da drže potreban razmak iza ralice. 

Također, u Koprivnici, na prostoru poduzeća „Koming“, održana je smotra zimske službe 2016./2017.

Smotri su prisustvovali zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, te predstavnici  Inspekcije cesta Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, poduzeća Koming i Komunalac, Državne uprave za zaštitu i spašavanje Koprivnica, te policijski službenici Postaje prometne policije Koprivnica.

Tom prilikom izvršen je pregled voznog parka koji će održavati prometnice na području grada Koprivnice i prigradskih naselja u vrijeme nastupanja zimskih uvjeta.



Stranica