Učenicima održano edukativno predavanje u suradnji s Udrugom "Bolje sutra"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 16. studenoga, policijski službenici za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, održali su edukativno predavanje učenicima dva treća razreda Obrtničke škole Koprivnica, smjer Elektrotehničari i Tehničari za računalstvo. Također istog dana edukacija je održana i učenicima dva treća razreda Srednje strukovne škole Đurđevac, smjer Tehničari za mehatroniku i Tehničari za računalstvo. 

Edukacija je održana u sklopu projekta SuPER – sigurni u prometu, a nositelj projekta je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, s kojom je održana navedena edukativna radionica namijenjena mladim vozačima u dobi od 15 do 19 godina starosti. 

Tijekom edukacije prisutnima je od strane policijskih službenika prikazana prezentacija o ponašanju i stradavanju mladih vozača, najčešćim čimbenicima prometnih nesreća i kako se treba ponašati u prometu kako bi se izbjegla stradavanja kako njih samih tako i ostalih sudionika u prometu. 

Učenicima je podijeljena anketa vezana uz ponašanje mladih vozača u prometu, a predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ gđa. Marija Mraz se osvrnula na probleme u prometu s kojima se susreću osobe s invaliditetom, te na praktičnom primjeru – kretanje u invalidskim kolicima, ukazala na neosjetljivost ostalih sudionika u prometu za osobu s invaliditetom.



Stranica