Križevci: Predavanje polaznicima zaručničkog tečaja

U srijedu, 26. travnja, od 19 do 20 sati u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima policijska službenica za maloljetničku delikvenciju i kontakt policajac održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja. 

Foto: Ilustracija

U srijedu, 26. travnja, od 19 do 20 sati u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima policijska službenica za maloljetničku delikvenciju i kontakt policajac održali su predavanje polaznicima tečaja zaručnika. Predavanje je održano na temu obiteljskog nasilja.

Tom prilikom polaznicima zaručničkog tečaja objašnjene su značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, na koji način prepoznati obiteljsko nasilje, kakvo ono može biti, na koji način žrtva postupa u takvim slučajevima, o čemu mora biti obaviještena, te prekršajnopravne sankcije počinitelja i bit istih. Prisutni su upoznati i s  kaznenim djelima koja mogu nastati kao posljedica nasilja u obitelji.

Prisutni su obaviješteni i o institucijama koje djeluju na području naše županije i kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (Centar za socijalnu skrb, policija, udruga „Hera“ Križevci, Obiteljski centar).

Tečaju je nazočilo 35 parova i  župnik crkve „Svete Ane“ Soviček Stjepan.
 



Stranica