Koprivnica: Info-točka policije u projektu "Let's move"

Foto: PU koprivničko - križevaćka

U subotu, 13. svibnja, od 9.30 do 12 sati policijska službenica za preventivu Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa sudjelovala je u obilježavanju projekta „Let's move“ na Zrinskom trgu u Koprivnici, u sklopu održavanja manifestacije „Dani otvorenih vrata EU projekata“. Cilj projekta je promocija svakodnevne fizičke aktivnosti djece i poticanje na pješačenje i vožnju bicikla kao održivog načina prijevoza.

Tom prigodom održana je info-točka o sigurnom kretanju pješaka i biciklista u prometu, s posebnim naglaskom na sudjelovanje djece u prometu u svojstvu pješaka i biciklista.

Posjetioce našeg štanda posebno je zainteresirao materijal namijenjen većoj vidljivosti i sigurnijem kretanju pješaka i biciklista u prometu – bljeskalice za bicikle, reflektirajuće trake i prsluci, te reflektirajuće naljepnice, a koji im je tom prigodom i uručen. Isti je nabavljen u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.



Stranica