U tri prometne nesreće jedna osoba teško i dvije lakše ozlijeđene

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teško i dvije lakše ozlijeđene.

Foto: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, u kojima je jedna osoba teško i dvije lakše ozlijeđene.

Jučer, 22. svibnja, oko 15 sati u Poljani Križevačkoj zbog nepropisnog uključivanja u promet sudarila su se dva osobna automobila. Putnica je lakše ozlijeđena.

Jučer oko 17 sati u Križevcima u Ulici Franje Markovića zbog nepropisnog uključivanja u promet osobni automobil je naletio na biciklistkinju, koja je  lakše ozlijeđena.

Potom oko 23 sati u Starigradu u Kamengradskoj ulici zbog nepropisnog kretanja četverocikl je sletio van kolnika. Vozač je teže ozlijeđen, a bio je pod utjecajem alkohola od 1,50 promila.


Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti uslijed čega se uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom. Mladima savjetujemo primjenu tzv. dogovornog vozača.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražena prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, postavljenim prometnim znakovima, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti odnosno da sukladno uvjetima na kolniku smanje brzinu kretanja svog vozila.

Za poseban oprez i poštivanje svih prometnih propisa, posebice odredbi koje se odnose na radnje vozilom u prometu i poštivanje prednosti prolaska, te poštivanje ograničenja brzine kretanja i neupravljanje nakon konzumacije alkoholnih pića, zasebno molimo mlade vozače i vozače starije životne dobi.

Podsjećamo sve vozače da su se dužni kretati lijevom prometnom trakom na dovoljnoj udaljenosti od središnje linije i od desnog ruba kolnika kako ne bi došlo do slijetanja vozila s ceste ili prelaska na suprotni prometni trak i udara u drugo vozilo.

Podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima.



Stranica