Prometna edukacija učenika Obrtničke škole

U četvrtak, 25. svibnja, policijska službenica Postaje prometne policije održala je edukaciju u Obrtničkoj školi u Koprivnici na temu mladih vozača u prometu, te kretanja vozača bicikla i pješaka.

Foto: PU koprivničko - križevačka

U četvrtak, 25. svibnja, policijska službenica Postaje prometne policije održala je edukaciju u Obrtničkoj školi u Koprivnici na temu mladih vozača u prometu, te kretanja vozača bicikla i pješaka.

Učenici su upoznati s načinom sudjelovanja mladih sudionika u prometu i njihovu stradavanju u prometnim nesrećama. Upoznati su s pojmom „mladi vozači“ te im je objašnjeno kojom kategorijom vozila mogu upravljati ovisno o starosnoj dobi. Posebno im je istaknut negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu te posljedice nekorištenja zaštitne kacige prilikom vožnje na mopedima i nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje u motornim vozilima. Dati su im i savjeti za sigurno kretanje pješice i  biciklom u prometu.

Također, učenicima je ovim edukacijama skrenuta pozornost na različite vrste ovisnosti s kojima se mladi susreću (alkohola, droga, pušenje). Savjetovano im je da u slučaju problema ne traže izlaz u supstancama koje stvaraju ovisnost već da zatraže pomoć. Istaknuto im je da je najveći problem mladih prekomjerna konzumacija alkoholnih pića koja se odvija tijekom vikenda na javnim mjestima, a što je zakonom zabranjeno, te da učestala prekomjerna konzumacija alkohola izaziva trajna oštećenja organizma.

Tijekom dva dana izvršena je edukacija učenika u devet prvih razreda Obrtničke škole Koprivnica.



Stranica