Prekršaji u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija 

Zbog prekršaja u cestovnom prometu jučer, 5. lipnja, na Prekršajni sud u Koprivnici dovedena su dva vozača koja su kažnjena novčanim kaznama i zabranama upravljanja motornim vozilima B kategorije. 

Tako je doveden 36 – godišnji vozač koji je u nedjelju, 4. lipnja, u Starigradu upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,36 promila i prouzročio prometnu nesreću. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 6900 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca. 

Također, doveden je 39 – godišnji vozač koji je u nedjelju, 4. lipnja, u Kloštru Podravskom upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 10.000 kuna i zabranom upravljanja vozilima B kategorije četiri mjeseca.       

Dobro je podsjetiti

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu.

Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.



Stranica