Zabilježene tri prometne nesreće s materijalnom štetom

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. 

 

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom kao jedinom posljedicom. 

Jučer, 2. kolovoza, oko 9.30 sati u Velikoj Mučni zbog nepropisnog skretanja sudarili su se osobni i teretni automobil. 

Nadalje, oko 11.20 sati u Koprivničkom Ivancu u Koprivničkoj ulici zbog nepropisnog uključivanja osobnog automobila na kolnik sudarili su se vozačica bicikla i automobil. 

Također, oko 14.15 sati u Križevcima na raskrižju Ulice Ivana Gundulića i kralja Tomislava zbog oduzimanja prednosti prolaska sudarila su se dva osobna automobila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem alkohola od 1,59 promila i uhićen je.     

Dobro je podsjetiti

Oprezno u prometu

Sve vozače podsjećamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, obzirom da konzumacija alkoholnih pića negativno utječe na vozačke sposobnosti i uvelike povećava mogućnost događanja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima.

Osobama koje su konzumirala alkoholna pića savjetujemo da ne upravljaju vozilima, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi-vozila odnosno da zamole osobu u koju imaju povjerenje, a koja posjeduje valjanu vozačku dozvolu i nije konzumirala alkoholna pića, da upravlja vozilom.

Apeliramo na sve vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja izražene prometnim znakovima i pravilima, ali ih i podsjećamo da brzinu kretanja svog vozila trebaju prilagoditi stanju i osobinama prometnice, gustoći prometa, vremenskim uvjetima i uvjetima vidljivosti.

Podsjećamo sve vozače da su se dužni kretati desnom prometnom trakom na dovoljnoj udaljenosti od središnje linije i od desnog ruba kolnika kako ne bi došlo do slijetanja vozila s ceste ili prelaska na suprotni prometni trak i udara u drugo vozilo. Podsjećamo sve sudionike u prometu da postupaju sukladno postavljenim prometnim znakovima na raskrižju i svjetlima semafora, a kojima se regulira prednost prolaska na raskrižjima.



Stranica