Rezultati pojačanog nadzora brzine kretanja vozila

Od 21. do 27. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Ukupno je sankcioniran 371 prekršaj, od čega je 222 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila (60 posto). 

 

Foto: Ilustracija 

Od 21. do 27. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila. Ukupno je sankcioniran 371 prekršaj, od čega je 222 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila (60 posto). 

U sklopu pojačanog nadzora brzine kretanja vozila radi prekršaja nepoštivanja ograničenja brzine kretanja naplaćeno je 14 novčanih kazni, uručene su 22 obavijesti o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja pola visine novčane kazne od tri dana, podnijeto je 114 optužnih prijedloga odnosno izvješća o počinjenom prekršaju, te je izdano 45 mjera pisanog upozorenja. 

Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja od 20 do 30 km (146) i od 10 do 20 km (38) u naselju, potom od 30 do 50 km (32) i iznad 50 km/h (1). Van naselja su utvrđena četiri prekršaja prekoračenja brzina kretanja (10 do 30 km/h – 4). 

Najveća izmjerena brzina kretanja u naselju zabilježena je u petak, 25. kolovoza, u 19.12 sati u Koprivničkoj ulici u Glogovcu, kada je vozač upravljao osobnim automobilom  krećući se brzinom od 125 kilometara na sat, iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.   

Najveća izmjerena brzina kretanja izvan naselja zabilježena je u utorak, 22. kolovoza, u 6.03 sati na otvorenom dijelu državne ceste broj 2 Novigrad Podravski – Plavšinac, kada je vozač upravljao osobnim automobilom  krećući se brzinom od 119 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je brzina kretanja vozila ograničena na 80 kilometara na sat.

Tijekom pojačanog nadzora brzine kretanja zabilježena je prometna nesreća uslijed neprilagođene brzine u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. 

Također, u petak, 25. kolovoza, od 15 do 21 sat na području Policijske uprave u sklopu pojačanog nadzora brzine kretanja vozila, provedena je akcija „Nazor brzine kretanja vozila“. 

Tijekom rečene akcije sankcionirano je ukupno 65 prekršaja, od čega je 64 prekršaja vezanih uz brzinu kretanja vozila. U sklopu akcije nadzora brzine kretanja vozila naplaćena je jedna novčana kazna, podnijeto je 37 optužnih prijedloga, izdano je devet obavijesti o počinjenom prekršaju s rokom plaćanja od tri dana, izdano je osam obaveznih prekršajnih naloga i 10 mjera pisanog upozorenja. 

Po stupnjevima prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, najviše je sankcionirano prekoračenja brzine kretanja od 20 do 30 km (51 prekoračenje brzine) te prekoračenje brzine kretanja od 30 do 50 km (9 prekoračenja brzine), od 10 do 20 km (3 brzine) i preko 50 km 1 brzina.



Stranica