Oprezno u prometu - Berba grožđa

Započele su pripreme, ali i sama berba grožđa, a tome pogoduje i ovo dugo lijepo vrijeme koje vinogradarima omogućuje pogodnu berbu u svojim vinogradima.

Foto: Ilustracija 

Započele su pripreme, ali i sama berba grožđa, a tome pogoduje i ovo dugo lijepo vrijeme koje vinogradarima omogućuje pogodnu berbu u svojim vinogradima. Ovaj nadolazeći vikend, očekuje se veća frekvencija prometa u pravcu obronaka „Bilogore“, obzirom da će većina vinogradara poći u vinograde i klijeti, gdje će zasigurno uz radost i veselje sa prijateljima beračima uz dobro jelo, popiti i koju kap više staroga vina, a nakon toga sjesti za upravljač vozila gdje postoji velik rizik da slavlje postane tragedija. Zato, ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor BEZ ALKOHOLA.

Kako bi građani bezbrižno sudjelovali u svojim berbama grožđa, savjetujemo Vas da Izbor uvijek postoji:

  • unaprijed odredite tko će upravljati vozilom
  • ne dopustite voziti vozaču koji je pod utjecajem alkohola
  • ne nagovarajte druge vozače na piće
  • zamolite nekog da vas odveze ukoliko ste pod utjecajem alkohola
  • ostanite prespavati do prestanka djelovanja pića
  • ako ste popili koje piće, radije uzmite taksi ili nazovite nekog da dođe po vas
  • odredite jednog prijatelja da konzumira bezalkoholna pića i da vas prevozi.

    Odgovornim ponašanjem u prometu, doprinijet ćete većoj sigurnosti svih sudionika u prometu, a i izbjeći sankcije za prometne prekršaje. S ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, policija će tijekom  predstojećih vikenda, pojačano nadzirati vinorodne predjele  i sudionike u prometu, koji će se kretati iz tih pravaca s posebnim naglaskom na sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 


Stranica