Održano edukativno predavanje djeci u Križevcima

U petak, 15. rujna, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i policijski službenik Interventne jedinice policije, održali su edukativno predavanje djeci u dječjem vrtiću Zraka sunca u Križevcima.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 15. rujna, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke i policijski službenik Interventne jedinice policije, održali su edukativno predavanje djeci u dječjem vrtiću Zraka sunca u Križevcima. Tom prilikom djeci starosti od tri do šest godina ukazalo se na sigurno sudjelovanje u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, prelazak preko ceste, korištenje zaštitne kacige i dr.). 

U sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. Na demo-sjedalu i autosjedalici grupe I i II tvrtke BeSafe isprobali su kako se djeca ne smiju i kako se trebaju pravilno prevoziti u vozilima. Odgojiteljicama i djeci uručene su naljepnice „Dijete u autu“ i brošure udruge „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“.



Stranica