Edukacija djece u sklopu obilježavanja "Tjedna cjeloživotnog učenja"

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 4. listopada, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa, održale su edukativno predavanje djeci dječjeg vrtića „Smiješak“ Koprivnica, u sklopu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja. 

Tom prilikom održana je edukacija djeci starosti od pet do sedam godina, skupina „Cvijetići“, na temu sudjelovanja djece u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikala (kretanje nogostupom, prelazak preko ceste, što nam govori semafor, korištenje zaštitne kacige, vožnja biciklističkom stazom, kretanje po noći, nošenje reflektirajućeg materijala  radi bolje vidljivosti i dr.). Djeca su učila kako se na siguran način mogu prevoziti u vozilima, čemu služi autosjedalica i sigurnosni pojas i koje opasnosti vrebaju ako se na pravilan način autosjedalica i sigurnosni pojas ne koriste. 

Nakon održane edukacije djeca su sa policijskim službenicama prošetala nogostupom i prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza, pritom uočavajući i tumačeći prometne znakove i ponašanje u prometu ostalih sudionika.



Stranica