Virje: Edukacija djece u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U četvrtak, 5. listopada, u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u suradnji s Narodnom knjižnicom u Virju, policijske službenice Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održale su edukativno predavanje djeci u Dječjem vrtiću Zrno o Virju. 

Tom prigodom djeca su naučila najvažnija prometna pravila i znakove za pješake i bicikliste, kako na pravilan i siguran način prijeći preko ceste, te kako se uključiti u promet. U sklopu edukacije održana je šetnja s predškolskom djecom i odgojiteljicama od dječjeg vrtića do Narodne knjižnice u Virju, te im je u knjižnici pročitana slikovnica „Karlova velika pustolovina“. 

Osim rečenog, održano je i edukativno predavanje za roditelje i odgojiteljice u vrtiću o korištenju sigurnosnog pojasa i autosjedalica. Tom prilikom na autosjedalicama i demo-sjedalu tvrtke BeSafe uživo je pokazano kako se autosjedalice i pojas trebaju na ispravan način koristi. Svima prisutnima je skrenuta pozornost da tijekom vožnje vozilima ne koriste mobitel i ne konzumiraju alkohol, te da prilagode brzinu kretanja, te da u prometu paze na pješake i bicikliste.



Stranica