Rezultati pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa

Od 9. do 15. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. 

 

Foto: Ilustracija 

Od 9. do 15. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke proveden je pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa. 

Tijekom pojačano nadzora izvršen je nadzor 109 teretnih vozila i sedam autobusa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 37 prometnih prekršaja koja se odnose na prometovanje teretnih vozila. Na izvanredni tehnički pregled upućeno je jedno teretno vozilo kod kojeg su utvrđene teške tehničke neispravnosti, te je isto isključeno iz daljnjeg prometovanja. 

Prilikom nadzora teretnih vozila utvrđena su 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (tehnička neispravnost – 8, istek prometne dozvole – 3, istek preventivnog tehničkog pregleda – 3, nedozvoljen tranzit – 1, prekoračenje brzine kretanja – 4, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 1 i nepoštivanje prometnog znaka – 3).

Sankcionirano je i 14 prekršaja iz Zakona o radnim vremenima, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu (prekoračenje dnevnog vremena vožnje – 3, korištenje skraćenog tjednog odmora – 6, korištenje skraćenog dnevnog odmora – 3 i neposjedovanje tahografskih listića – 2).           

Tijekom tjedna zabilježeno je 18 prometnih nesreća od čega sedam nesreća s ozlijeđenim osobama, u kojima su 3 osobe teže ozlijeđene, a  pet osoba je lakše ozlijeđeno. Vozači teretnih vozila izazvali su ukupno tri prometne nesreće od čega prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena, te dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.



Stranica