"Poštujte naše znakove": Edukacija djece u Koprivničkom Ivancu i Kunovcu

Foto: PU koprivničko - križevačka

Provedbom preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica jučer je održala edukaciju učenika drugih razreda  u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec i Područnoj školi Kunovec.

Kroz edukaciju djeca su ponovila znanja iz prometa koja su stekla do sada, te nešto novo naučila. Podsjećeni su na opasnosti u prometu koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako da se sigurno kreću pješice korištenjem pješačkih prijelaza. Upućeni su na sigurnu vožnju biciklom, te su još jednom upozoreni da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama. Ukazano im je da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način. Ponovljeno je i značenje pojedinih prometnih znakova i znakova koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom u raskrižjima.

S djecom je odrađen i praktični dio prelaska preko obilježenog pješačkog prijelaza, te kretanje kolnikom i pješačkim stazama. Na kraju edukacije djeca su razgledala službeno vozilo policije.     



Stranica