Rezultati pojačanog nadzora prometa na području Policijske postaje Đurđevac

U utorak, 17. listopada, od 14 do 20 sati na području Policijske postaje Đurđevac, proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mlade vozače. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 49 vozača i vozila, od čega pet vozača bicikla, dva vozača teretnih vozila, jednog motocikla i 41 vozača osobnih automobila. Utvrđeno je ukupno 16 prometnih prekršaja. 

 

Foto: Ilustracija 

U utorak, 17. listopada, od 14 do 20 sati na području Policijske postaje Đurđevac, proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja, alkoholiziranosti vozača i mlade vozače. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 49 vozača i vozila, od čega pet vozača bicikla, dva vozača teretnih vozila, jednog motocikla i 41 vozača osobnih automobila. Utvrđeno je ukupno 16 prometnih prekršaja. 

Utvrđena su tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (od 1,00 do 1,50 g/kg – 1, iznad 1,50 g/kg = 2). Najveća koncentracija alkohola kod vozača utvrđena je u 16 sati u Severovečkoj ulici u Đurđevcu, kada je 43 - godišnji vozač upravljao biciklom utjecajem alkohola od 2,90 promila. U naselju je utvrđeno šest prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (prekoračenje od 10 do 20 km/h – 2, od 20 do 30 km/h – 4). 

Najveće prekoračenje brzine kretanja u naselju utvrđeno je u 15.55 sati u Ulici Stjepana Radića u Šemovcima, kada se 42 - godišnja vozačica osobnim automobilom, kroz naselje, kretala brzinom od 104 kilometara na sat iako je brzina kretanja vozila ograničena na 70 kilometara na sat. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor sedam mladih vozača kod kojih nije utvrđeno kršenje prometnih propisa. 

Od ostalih prekršaja sankcionirana su dva prekršaja nekorištenja zaštitne kacige, prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava,  prekršaj upravljanja neregistriranim vozilom, prekršaj upravljanja neosiguranim vozilom, prekršaj prelaska vozilom na suprotni prometni trak i prekršaj upravljanja tehnički neispravnim vozilom. 

U predstojećem razdoblju Policijska uprava koprivničko-križevačka će i nadalje provoditi ciljane pojačane nadzore prometa usmjerene na najčešće uzročnike prometnih nesreća.



Stranica