Koprivnica: Rezultati akcije nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača

Foto: PU koprivničko - križevačka

U petak na subotu, 20./21. listopada, od 18 do 10 sati Postaja prometne policije Koprivnica provela je akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Tom prilikom kontrolirano je 48 vozača - 38 vozača osobnih automobila, tri vozača traktora, šest vozača bicikla i vozač teretnog automobila. Kontrolirano je i 16 mladih vozača kod kojih su utvrđena četiri prekršaja.

Zabilježeno je 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, neregistrirano i neosigurano vozilo, dva nevezanja sigurnosnim pojasom i šest ostalih prekršaja. Iz prometa je isključeno 13 vozača i oduzeto je devet vozačkih dozvola.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u 3.15 sati u Koprivnici u Čakovečkoj ulici, gdje je vozač rođen 1995. upravljao biciklom pod utjecajem alkohola 1,53 promila.

Za vrjeme akcije zabilježena je prometna nesreća s ozlijeđenim osobama koju je uzrokovao mladi vozač pod utjecajem alkohola od 0,17 promila, a u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Za vrijeme akcije održane su dvije info - točke u Koprivnici na temu mladih vozača i  alkohola u prometu. Tom prilikom posebna pozornost usmjerena je na mlade vozače poradi povećanog broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju. Upozoreni su na negativan utjecaj alkohola ili opojnih sredstava na vozače, te su savjetovani kako da povećaju svoju sigurnost u prometu.



Stranica