Školska prometna jedinica Osnovne škole "Đuro Ester" u Koprivnici

Foto: PU koprivničko - križevačka

U Osnovnoj školi „Đuro Ester“ u Koprivnici već dulji niz godina djeluje Školska prometna jedinica. U petak, 2. studenoga, održan je roditeljski sastanak s roditeljima novih kandidata za pripadnike spomenute jedinice. Nakon roditeljskog sastanka i upoznavanja roditelja sa zadacima novi pripadnici upoznali su se sa svojim novim obavezama i načinom rada.

Edukaciju će provoditi policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica. Nakon teorijskog i praktičnog djela edukacije pripadnici Školske prometne jedinice vršiti će upravljanje prometom, odnosno svakodnevno pomagati svojim mlađim kolegama, starijim osobama i drugim sudionicima u prometu da što sigurnije prelaze preko veoma frekventnog pješačkog prijelaza u zoni škole.

Potom je jučer, 8. studenoga, policijska službenica za preventivu održala edukaciju novim pripadnicima jedinice, na kojoj je bilo prisutno devet učenika sedmih razreda. Edukacija pripadnika školske prometne jedinice sastoji se od teorijskog djela prometno-preventivnog odgoja, upoznavanja s prometnim pravilima, prometnim znakovima, a nakon toga je uslijedio praktički dio upravljanja prometom i pružanje pomoći sudionicima u prometu.

Nakon završene edukacije pripadnici školske prometne jedinice bit će osposobljeni za pomoć učenicima u prometu.



Stranica