Tijekom pojačanog nadzora zatečen 14-godišnjak da upravlja osobnim automobilom

U utorak, 14. studenoga, od 16 do 22 sata, na području Postaje prometne policije Koprivnica proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor alkoholiziranosti vozača i mlade vozače. 

 

Foto: Ilustracija 

U utorak, 14. studenoga, od 16 do 22 sata, na području Postaje prometne policije Koprivnica proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor alkoholiziranosti vozača i mlade vozače. 

Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 40 vozača i vozila od čega jedan vozač teretnih vozila, pet vozača bicikala i 34 vozača osobnih automobila. Utvrđeno je ukupno 13 prometnih prekršaja. 

Utvrđeno je šest prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (od 0,50 do 1,00 g/kg = tri prekršaja, od 1,00 do 1,50 g/kg – jedan prekršaj i iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja). 

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u 18.40 sati na državnoj cesti broj 41 u Sokolovcu, kada je 54 -godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,46 promila.   

Tijekom pojačanog nadzora prometa kontrolirana su tri mlada vozača. Kod jednog mladog vozača utvrđena su dva prometna prekršaja. 

U 18.20 sati u Dravskoj ulici u Goli zatečen je 14 - godišnjak kako upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje pri čemu nije postupio po prometnom znaku „Obavezno zaustavljanje“. Maloljetniku je vozilo na upravljanje dao 20 - godišnji vlasnik, koji je također zatečen i sankcioniran. 

Od ostalih prekršaja utvrđen je i sankcioniran jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava, prekršaj davanja vozila na upravljanje vozilom osobi koja nije stekla pravo na upravljanje motornim vozilom, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim vozilom, prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka i jedan prekršaj nepropisnog prijevoza djece u vozilu. 

U predstojećem razdoblju Policijska uprava koprivničko-križevačka će i nadalje provoditi ciljane pojačane nadzore prometa usmjerene na najčešće uzročnike prometnih nesreća.



Stranica