Teške krađe

U petak, 25. studenoga, oko podneva na parkiralištu groblja u Svetom Petru Orehovcu nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil i otuđio torbicu s novčanikom, novcem i dokumentima.

Foto: Ilustracija

U petak, 25. studenoga, oko podneva na parkiralištu groblja u Svetom Petru Orehovcu nepoznati počinitelj je provalio u osobni automobil i otuđio torbicu s novčanikom, novcem i dokumentima.

Jučer, 26. studenoga, oko 17.40 sati u Koprivnica, u parku na Zrinskom trgu, nepoznati muškarac je s leđa prišao 74 – godišnjakinji , iz ruke joj istrgnuo i otuđio torbicu s ključevima, novcem i dokumentima. Oštećena je za nekoliko stotina kuna.

Policija traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim predmetima.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa automobila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.

Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

Ne ostavljajte torbice, mobitele, ključeve, dokumente ili druge vrijedne stvari na vidljivom mjestu u vozilu - smjestite ih na zaključano mjesto i zaklonjeno od pogleda; auto parkirajte na osvijetljenom i prometnom mjestu (parkirališta trgovina, bolnica i slično);

Nemojte ostavljati svoje vozilo duže vrijeme bez nadzora.

Budite oprezni – spriječiti krađe torbica i novčanika

Ne nosite sve vrijednosti u novčaniku – odvojite dokumente od novca i stavite ih izvan novčanika kako u slučaju krađe ne bi ostali i bez dokumenata. U kupnju ne nosite dokumente koji vam nisu potrebni (putovnica, štedne knjižice,…).

Torbicu uvijek držite čvrsto zatvorenu, ispred sebe kako bi imali neprestani nadzor nad njom, preklopom (ukoliko ga imate) uz tijelo, a ne sa strane ili straga!



Stranica