Zagreb: Edukacija prodajnog osoblja i predstavnika udruga o načinu korištenja dječjih autosjedalica

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 27. studenoga, u Zagrebu, u organizaciji tvrtke Mikroedra, zastupnika dječjih autosjedalica marke BeSafe održana je edukacija za prodajno osoblje trgovina koje prodaju autosjedalice i dječju opremu, predstavnike Hrvatskog autokluba, udruge RODA – Roditelji u akciji i udruge Sigurna cesta.

Gospodin Martin Moe iz tvrtke BeSafe iz Norveške prisutne je upoznao s norveškim iskustvima u zaštiti djece putnika u vozilima od 1963.g. do danas, s posebnim naglaskom na stradavanje i zadobivene ozljede kod djece putnika, te vožnju djece u suprotnom smjeru vožnje. U svojem izlaganju osvrnuo se na važeću ECE R44 regulativu, kao i nastupa II faze UN R 129 regulative, te je predstavio inovativnu autosjedalicu BeSafe Fiy Flex koja se koristi za djecu višu od 104 centimetara visine. 

Edukaciji je prisustvovala policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko – križevačke Ivanka Vusić, koja je prezentirala preventivnu akciju „Siguran prijevoz djece u vozilima“, način provođenja i ostvarene rezultate u trogodišnjoj provedbi, zakonski osnov za korištenje sigurnosnog pojasa i autosjedalica u Hrvatskoj, kao i preventivne materijale koji se koriste u provedbi akcije.



Stranica