Rezultati pojačanog nadzora prometa

U četvrtak, 30. studenoga, od 16 do 24 sata, na području Policijske postaje Križevci proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor alkoholiziranosti vozača, mladih vozača, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela, važnosti registracije, upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere. 

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 30. studenoga, od 16 do 24 sata, na području Policijske postaje Križevci proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor alkoholiziranosti vozača, mladih vozača, korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela, važnosti registracije, upravljanja prije stjecanja prava i za vrijeme trajanja zaštitne mjere. Tijekom pojačanog nadzora izvršen je nadzor 49 vozila i 50 osoba, te je 29 vozača alkotestirano. 

U prometu su zatečena i alkotestirana četiri mlada vozača. Jedan mladi vozač koji je upravljao osobnim automobilom bio je pod utjecajem alkohola od 0,41  promila.

Ukupno je utvrđeno 18 prekršaja, od čega tri prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, sedam prekršaja prekoračenja brzine, prekršaj nenošenje kacige prilikom upravljanja motociklom te ostali prekršaji. 

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u Križevcima u 18.20 sati, kada je 64-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,76 promila.

Najveća izmjerena brzina utvrđena jer u Novom Glogu, u 22.31 kada je 28-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 125 kilometara na sat u mjestu gdje je brzina ograničena na 70 kilometara na sat.

U predstojećem razdoblju Policijska uprava koprivničko-križevačka će i nadalje provoditi ciljane pojačane nadzore prometa usmjerene na najčešće uzročnike prometnih nesreća.



Stranica